Sök:

Alla blad gör jag på fri hand vilket gör att de verkliga måtten kan skilja sig några mm från de som är angivna. Bladen har blank slipfas och rygg och de har sk. enkel "slipfas". Detta gör att bladen är enkla att hålla riktigt vassa jämfört med blad med sk. bruten slipfas. Mellan klacken och eggens början finns en sk. Amerikansk skåra. Rent funktionellt gör den att det är lättare att bryna bladet ända fram till klacken men många tycker också att det är lite fräckt med denna skåra.

Bladens sidor har olika utföranden.

Nålhamrad yta, en yta som är vacker tycker många, en yta som också är väldigt tålig och som är lika vacker efter många års användning. Detta har varit det utförande som har varit populärast de senaste åren och lite av min specialitet. 

Högglanspolerad yta

En spegelblank yta som är mycket vackert och klassigt men kanske inte så tålig yta på en kniv som skall användas i lite tuffa sammanhang.

Gravyr

Gravyr är min stora passion, Jag har sedan många haft Stanley Stoltz som min läromästare. Under hösten 2008 gick jag även en 1 veckas utbildning i avancerad gravyr med Christian De Camillis USA, båda tillhör idag världseliten när det gäller gravyr.

De graverade bladen som finns i min Web-butik gör jag alltid i ett enda exemplar vilket gör att varje blad är helt unikt. Gravyrarbetet är väldigt tidskrävande och tar mellan 20 - 40 timmar per blad att göra.

Bland bilderna från min smedja kan du också se foto på min gravyrarbetsplats.

Mina knivblad och tävlingar

Mina blad har varit flitigt representerade på prisbelönta knivar vid olika tävlingar de senaste 20 åren, vilket känns väldigt hedrande. Jag gör inga speciella tävlingasblad utan min strävan är att alla mina blad skall hålla hyfsat bra tävlingskvalitet. Proffsen brukar gå igenom mitt lager för att finna blad som de tycker är lite bättre än de övriga, vilket kan vara lite svårt. Notera att mina blad är snyggare i verkligheten än vad bilderna visar, det är jättesvårt att ta bra bilder på knivblad.
Vid det första Kniv-SM som arrangerades år 1999 så hade flera av 1-pristagarna knivblad som jag hade gjort. Därefter har mina knivblad ofta förekommit på prisbelönta knivar och vid SM-2018 fick en kniv för första gången i tävlingens historia ”Full Pott 150 poäng”, kniven är gjord av Bo Pettersson och knivbladet har jag gjort. Av de 150 poängen avser 30 poäng bedömning av knivbladet.
Numera är jag pensionär men fortsätter att göra mina knivblad men i mindre omfattning än tidigare. Min försäljning sker främst via denna Web-butik, besöken på knivmässor har blivit betydligt färre.